Versnelde economische paradigmaverschuiving

Vanwege de uitbraak van COVID-19 hebben regeringen over de hele wereld uitgaansbeperkingen opgelegd, zoals lockdown, en steeds meer mensen aarzelen om hun huis uit te gaan vanwege het risico op infectie. De vraag naar thuiszorg en gemaksvoedsel, evenals telewerkinfrastructuur, is ook aanzienlijk toegenomen.

De vraag naar niet-face-to-face gerelateerde producten en diensten is toegenomen. Apps en platforms voor niet-persoonlijke diensten zoals videoconferenties, bezorging, proxy en gebruik van inhoud zijn sterk geactiveerd. 백링크 Met name omdat de vraag naar medische diensten is gestegen als gevolg van de verspreiding van COVID-19, bouwen veel landen een niet-persoonlijke medische infrastructuur op.

Omdat COVID-19 face-to-face-handel moeilijk maakte, kreeg ‘non-face-to-face’ de voorkeur als transactiemethode.

Met de verspreiding van online handel na de pandemie, hebben verschillende online retailers hun marktbasis tijdens de pandemie uitgebreid, van B2C e-commerce zoals Amazon, Tmall en Lazada tot C2C e-commerce zoals Taobao en eBay.

Ook de exportmarketing en -promotie vonden online plaats. Met name ‘live commerce’, een vorm van verkoop van goederen zoals thuiswinkelen via internet live-uitzendingen op mobiele platforms, heeft ongekend succes geboekt. Bij B2B-transacties vonden exportbedrijven kopers via e-marktplaats en zetten ze exportoverleg voort via videoconferentieplatforms op online beursconferenties.

Aan de andere kant, toen het aantal persoonlijke kansen afnam als gevolg van COVID-19, nam de markt voor kleding en accessoires die gedragen werden bij het ontmoeten van andere mensen aanzienlijk af. Vorig jaar leed de wereldwijde textiel-, kleding-, schoenen- en hoedenindustrie een recordhit.

Volgens een rapport van Reuters eerder dit jaar schat McKinsey dat de kledingvoorraad over de hele wereld wordt gewaardeerd op $ 168 tot $ 192 miljard, twee keer zoveel als vóór COVID-19. Bovendien zei H&M, een wereldwijd textiel- en kledingbedrijf, dat de daling van de vraag als gevolg van de onzekerheid van COVID-19 en de sluiting van offline winkels een impact hadden op nieuwe bestellingen.

Bangladesh, dat voor de textiel- en kledingindustrie sterk afhankelijk is van de nationale economie, zal zwaar worden getroffen. Volgens een onderzoek onder 50 fabrieken door de Bangladesh Apparel Manufacturers and Exporters Association eerder dit jaar zijn in de meeste delen van Europa dit seizoen de nieuwe bestellingen dit seizoen met 30% gedaald in vergelijking met normaal als gevolg van het effect van de uitgaansbeperkingen in januari na de pre- Kerst opsluiting.

Jeong Seong-Heon, hoofd van de industrie onderzoek aan de Korea Textile Industry Association, zei: “Fashion producten hebben de kenmerken van de discretionaire consumentengoederen en zijn relatief kwetsbaar voor de COVID-19 crisis. Het viel ongeveer 40% tussen begin maart en 24 maart, wat een veel steilere daling is dan de marktkapitalisatie van de hele aandelenmarkt.”

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 항목은 *(으)로 표시합니다